Top

Partners

We willen het wiel niet opnieuw uitvinden maar juist samenwerkingen aan gaan met bestaande bedrijven en organisaties. Zo ontstaat een netwerk waarin men elkaar inspireert en verrijkt.

 

Fairtransport

Met Fairtransport begon het allemaal, de Tres Hombres was het eerste zeilende vrachtschip van deze eeuw. Naast dat Wiebe en Suzan veel op de Tres Hombres en het tweede schip Nordlys hebben gevaren, werken we nu ook samen met hen om de vracht (o.a. chocola en koffie) door Nederland te vervoeren en aan te bieden bij ons aan boord.

 

Zuivervaren

Met Zuivervaren werken we samen om vracht binnen Nederland over water onder zeil te vervoeren. Zuivervaren heeft ons als vlaggenschip gekozen en zal in de toekomst doorgroeien naar meerdere schepen.

 

EcoClipper

Clippers ano nu. EcoClipper zal een revolutie veroorzaken in het vrachtvervoer over zee. Vrijbuiter gaat de vracht die EcoClipper van ver weg haalt verder in Nederland vervoeren.

 

De Scaldis

Op de Scaldis te Zierikzee leerde Wiebe zeilen. Met Jaap Klok werken wij samen om onze programma’s op elkaar af te stemmen en waar nodig elkaar te helpen.

 

Duurzame Eilanden

Met Eef de Graaf ontwikkelen wij samen een educatieweek met als doel: een meer duurzame wereld. Kijk voor meer informatie onder het kopje educatie.

 

Wylde Leren

Met het Wylde Leren zullen wij drieweekse trektochten met jongeren door Nederland gaan aanbieden, deze samenwerking mond uit in een uitdagend leerprogramma aan boord.

 

Wildwier

Een gecombineerde dag zeilen en wier uit de Oosterschelde plukken om samen in ‘s avonds tot gerecht aan boord te koken. Met de Wildwier organisatie bieden wij gecombineerde arrangementen aan.

 

Watersnoodmuseum

Indrukwekkend museum op Schouwen Duiveland in de caissons die na de ramp van 1953 zijn neergelegd. Tijdens onze educatie weken werken wij samen met het Watersnoodmuseum en wij kunnen ook samen een arrangement aan bieden voor andere zeilweken.

 

Museumhaven Zeeland te Zierikzee

Vrijbuiter werkt samen met de Museumhaven Zierikzee, wij willen dat het Maritieme Erfgoed niet verloren gaat en dat de kennis behouden blijft voor de toekomst!

 

Zeeuwse Branding

Zeeuwse koffie bestaat niet, maar wel Zeeuwse Branding koffie. Samen onderzoeken we de mogelijkheid om per zeilschip koffiebonen naar Zeeland te halen. Natuurlijk zullen we die koffie dan ook aan boord van de Vrijbuiter gaan schenken.

 

Meneer Nilsson

Met Meneer Nilsson werken wij samen voor de catering aan boord van Vrijbuiter. Ook zal Meneer Nilsson culinaire vaartochten organiseren bij ons aan boord!