Top

En dan soms het besef dat je nu toch echt volwassen bent, soms. Dat je niet meer het jongetje bent dat vol spanning wacht of hij op Local Underground of Anywave mag optreden met zijn houtje touwtje bluespunk bandje. Zo’n besef had ik gisteren toen Swen en ik werden geïnterviewd door Ali Pankow voor de PZC. Swen als voorzitter van Brogum en ik als schipper van Vrijbuiter. Zo’n twintig jaar geleden (mijn god) was Swen het skatertje die met mijn broertje altijd bij de trappen van het kerkplein rond hing. Zelf speelde ik in een bandje in een kippenhok op het erf bij een boer. We dronken energy drink en droomden van muziek shows die we gingen maken.

Via de kunstacademie, tournees met bandjes, zeiltochten en weet ik veel wat meer nu weer terug in Brogum. Dit keer niet met een eigen band maar om een interview te geven over het nieuwe initiatief wat Swen en ik bedachten. Muziek op een boot, een uitwisseling tussen Brogum en de Vrijbuiter. Inmiddels is het normaler om via de achterdeur Brogum binnen te lopen dan via de hoofdingang. Al is er de afgelopen tijd natuurlijk bar weinig gebeurt in dit oude schuurpodium, krijg ik toch altijd weer het gevoel dat je een rock n roll nacht in gaat. De zaal is leeg maar er gaan weer avonden komen en nu dan de samenwerking: Vrijbuiter programmeert in samenspraak met Brogum avonden aan boord, Brogum neemt ons op in de concert ladder en we kijken waar we elkaar kunnen verrijken met onze creativiteit en netwerk. We zaten rond een vergadertafel, hadden het over de jeugd die meer live moest gaan spelen en waren opeens stakkerig oud.

Maar net als die kleine jochies zullen we dansen, in een volle zaal of op het dek midden op de Oosterschelde. En over twintig jaar? Dan zijn we wellicht grijsharige mannetjes die het hebben over vroeger. Over een oud Brogum en de avonden die we hadden. Maar de muziek, die blijft. En heeft zonet weer een duwtje in de rug gekregen! Tot van de zomer aan boord op de Vrijbuiter. Via de agenda op onze website www.vrijbuiterzeilen.nl of www.meezeilenzeeland.nl  kun je de eerste avonden alvast reserveren…