Top

Meezeilen met vrachttochten

De Vrijbuiter vaart enkele keren per jaar oude beurtvaartroutes met vracht en gasten. Vroeger werden er suikerbieten vervoerd van bijvoorbeeld Zierikzee naar Middelburg of Rotterdam nu vervoert de Vrijbuiter o.a. tarwe van Zierikzee naar Puttershoek. Als je meezeilt ervaar je deze traditionele manier van vrachtvervoer, kan je helpen laden en lossen en leer je over de oude beurtvaart en over de het duurzame zeilschip de Vrijbuiter: dit meer dan 120 jaar oude zeilschip is het eerste charterschip in Nederland met een elektromotor.

-Vrachtzeiltochten duren vaak meerdere dagen, je kunt één of meerdere dagen meezeilen. Wanneer je meerdere dagen meezeilt kan je aan boord overnachten, de overnachting is dan bij de prijs inbegrepen. De Vrijbuiter heeft 3 hutten voor twee personen en 2 hutten voor zes personen. Er kunnen dus in totaal 18 gasten aan boord overnachten.
-We kopen koffie/thee/limonade en eten in voor de bemanning en de gasten. We proberen met de vrachtzeiltochten het schip als een familie te varen. Koken en afwassen doen we ook samen. Alcoholhoudende dranken en luxe frisdranken zijn aan boord te koop, maar zelf wat meenemen mag ook.
-Bij een vrachtzeiltocht is er een andere afstaphaven dan opstaphaven. Als je je auto bij de opstaphaven hebt geparkeerd kan je met het openbaar vervoer terugreizen naar je auto.

In 2024 werken we in de marketing voor de vrachttochten samen met fairferry.com. De tochten zijn zowel op onze website als op de website van fairferry te vinden. We hebben in 2024 vrachttochten op de volgende trajecten en data:

  • 30 mei van Zierikzee naar Willemstad
  • 1 juni van Willemstad via Puttershoek naar Gouda (31 mei zijn we in de middag podium op de havenfeesten in Middelharnis, het is mogelijk ook die dag aan boord te overnachten)
  • 24 juni van Zierikzee naar Antwerpen
  •  Amsterdam
  • 19, 20, 21, 22 en 23 augustus van Gouda via Puttershoek, Amsterdam en Enkhuizen naar Vlieland
  • 25 en 26 augustus van Vlieland naar Amsterdam
  • 27 en 28 augustus van Amsterdam naar Vlieland
  • 4 en 5 september van Vlieland naar Amsterdam

Voor vrachtprijzen en opstapmogelijkheden kunt u ook mailen naar: info@vrijbuiterzeilen.nl Hou onze agenda in de gaten!