Top

Educatie aan boord

Uitgangspunt

Ons doel is jongeren uit te dagen zelf actief te worden voor een groenere toekomst, ze uitdagen samen te werken en oplossingen te zoeken, ze uitdagen creatief te zijn en van elkaar te leren, ze uitdagen om net buiten hun comfortzone te komen en om ze de schoonheid van Nederland te laten zien.

Mogelijkheden

Wij kunnen 18 man aan boord meenemen voor meerdaagse tochten. Onze opstaphaven is Zierikzee. Wij hebben een mooi programma voor schoolweken (maandag t/m vrijdag) in de Zeeuwse Delta met de nadruk op duurzaamheid. Een schoolweek en educatieweek in één. Tijdens deze week doen jongeren opdrachten en worden ze op een speelse manier uitgedaagd om zelf na te denken over hoe we op weg gaan naar een groenere toekomst. Thema’s zijn: vervoer/voedsel/energievoorziening/plastic-soep.

We kunnen eventueel ook samen met andere schepen in onze Delta (zoals de Avontuur en Stoere Eenvoud) opvaren, samen kunnen wij dan tot 60 man meenemen met meerdaagse tochten.

Daarnaast organiseren wij een 16 daagse leer/vracht expeditie door heel Nederland heen: Langs de oevers van de nieuwe tijd. Leerlingen kunnen zich hier individueel voor opgeven. Tijdens de reis vervoeren we vracht CO2 neutraal (namelijk zeilend!) en lopen we ministages bij windparken, plastic recycling, zeewierfarms en andere duurzame initiatieven die op en langs het water oppoppen. Ondertussen wordt er lesgegeven door ervaren docenten en is er tijd voor ontspanning. (Klik op de pagina ‘De nieuwe tijd’ voor meer informatie.)