Top

Educatie aan boord

Uitgangspunt

Ons doel is jongeren uit te dagen zelf actief te worden voor een groenere toekomst, ze uitdagen samen te werken en oplossingen te zoeken, ze uitdagen creatief te zijn en van elkaar te leren, ze uitdagen om net buiten hun comfortzone te komen en om ze de schoonheid van Nederland te laten zien.

Mogelijkheden

Wij kunnen 20 man aan boord meenemen voor meerdaagse tochten. Onze opstaphaven is Zierikzee. Wij hebben een mooi programma voor schoolweken (maandag t/m vrijdag) in de Zeeuwse Delta met de nadruk op duurzaamheid. Een schoolweek en educatieweek in één. Tijdens deze week doen jongeren opdrachten en worden ze op een speelse manier uitgedaagd om zelf na te denken over hoe we op weg gaan naar een groenere toekomst. Thema’s zijn: vervoer/voedsel/energie voorziening/plastic-soep.

We kunnen eventueel ook samen met andere schepen in onze Delta (zoals de Avontuur en Stoere Eenvoud) opvaren, samen kunnen wij dan tot 60 man meenemen met meerdaagse tochten.

Daarnaast zetten wij in samenwerking met de organisatie het Wylde Leren een langere leer/vracht expeditie op door heel Nederland heen. Binnenkort kan men zich via het Wylde Leren opgeven voor deze unieke ervaring. Er zijn ontzettend veel inspirerende projecten rondom het water in Nederland,  wij verbinden deze projecten doormiddel van ons schip. Drie weken lang ontdekken we al deze ondernemingen op en rond het water en wij verschepen  ondertussen kleine vrachten onder zeil door Nederland.

Duurzame eilanden

Jongeren zijn de toekomst. Wiebe voer met Masterskip meerdere keren met een schoolklas over de oceaan. Hij was verrast over de ideeën die loskomen bij jongeren wanneer ze uitgedaagd worden.

Samen met Eef de Graaf werken wij aan een vervolg van haar ‘Duurzame Eilanden’ project. Eef stelt een educatiepakket rondom duurzaamheid samen voor op scholen. Aansluitend ontwikkelen wij een vijfdaagse zeiltocht met jongeren in de Zeeuwse Delta.

Tijdens deze vijfdaagse tocht varen wij van de ene groene onderneming naar het andere duurzame project zodat jongeren op een nieuwe manier naar de delta gaan kijken.

Een unieke leerzame ervaring voor jongeren tussen de 12 en 16 jaar.

Wij zoeken scholen die een of meerdere weken met ons mee willen varen: voor informatie over ons Duurzame Eilanden Educatie project stuur een email naar info@vrijbuiterzeilen.nl