Top

Thuishaven

Zierikzee, monumentenstad aan het water, is tegenwoordig verbonden met de Oosterschelde doormiddel van het havenkanaal. Door de heersende zuidwester winden kunnen we, bij het uitvaren, in het havenkanaal al zeil zetten. Een kwartier na het lossen van de trossen zijn we al vol onder zeil op de Oosterschelde. Vroeger lag Zierikzee aan de Ee die de eilanden Schouwen en Duiveland verdeelde. Zierikzee is een van de weinige getijde havens in Zeeland die overgebleven is nadat de Deltawerken zijn aangelegd. Mede doordat er een getij stroomt heeft de haven haar levendige karakter behouden. Zierikzee ligt centraal in Zeeland en men kan via de Oosterschelde makkelijk op het Veerse Meer, de Westerschelde of in het noorden op de Grevelingen en het Haringvliet komen.

Zierikzee is een toeristisch stadje met veel oude gebouwen. Men waant zich in een wereld van honderden jaren geleden. Er is een gezellig centrum met verschillende winkels en horeca gelegenheden. Wiebe groeide vanaf zijn 12e op in Zierikzee. Als hij niet in de tweedehandsboekwinkel van zijn ouders zat te lezen, voer hij op de Oosterschelde of struinde hij over de dijken, op het strand of in de duinen. Een fantastische plek om op te groeien. Hij leerde zeilen op platbodems op de Oosterschelde. Vanaf 2023 wonen Suzan, Wiebe en hun kinderen Warre en Nola op een Zeeuwse klipper in Middelburg, op het eiland Walcheren. Omdat Zierikzee een mooiere uitvalsbasis is voor zeiltochten blijft de Vrijbuiter als thuishaven Zierikzee hebben.

Onze afvaarthaven is: Nieuwe haven Zierikzee op het Luitje. Pas op: parkeerplekken in het hoogseizoen zijn erg vol. Op de haven zelf kan niet geparkeerd worden.