Top

Varende Broedplaats – Kunst op locatie

In 2024 organiseren wij in samenwerking met Stichting Door de Wind en de kunstenaar Wybe de Haan het project Varende Broedplaats.

De varende broedplaats is een residentie en workshoptraject voor jongeren (van tussen de 16 en 26 jaar) uit Zeeland die zich bezighouden met een kunstdiscipline (beeldende kunst, muziek, theater, film, taal etc.) of daarin geïnteresseerd zijn.

Deelname is gratis!  Je kunt je inschrijven door een email te sturen naar stichtingdoordewind@gmail.com.

Samen met andere jongeren verblijf je een of twee periodes op de Vrijbuiter en maak je kunst waarbij de locatie (het schip) het uitgangspunt is: de ervaring, de geluiden, de geuren, de verhalen, de bewegingen…  We varen over de Zeeuwse wateren, waar we ons bevinden verhouden we ons nadrukkelijk tot die bewegende en steeds veranderende omgeving. We leren door middel van artistieke ingrepen en de ervaringen op het schip de Schelde Delta kennen!

Tijdens het project leer je door middel van workshops deze manier van werken kennen. Daarnaast werken we in groepjes, met zijn allen of solo aan één of meer kunstwerken, voorstellingen, muziekstukken, performances of wat er ook maar in je opkomt. De resultaten worden op verschillende momenten op de Vrijbuiter aan publiek gepresenteerd, op verschillende plekken in Zeeland.

De Varende Broedplaats vind plaats in twee periodes: in het voorjaar en in de zomer:

  • 28 april – 2 mei: Varende Broedplaats I (De locatie wordt nader bekend gemaakt)
  • 12 – 20 juli: Varende Broedplaats II start in Middelburg en eindigt in Terneuzen (We gaan dus ook varen!)

Varende Broedplaats I presenteren we in samenwerking met Eindeloos Eiland Festival Residenties. Varende Broedplaats II presenteren we in samenwerking met de Vleeshal in Middelburg en Toonbeeld in Terneuzen.

Aanmelden! 

Aanmelden kan door een mail te sturen naar stichtingdoordewind@gmail.com met daarin een korte beschrijving van wie je bent, wat je doet en waarom je graag mee wil doen aan de Varende Broedplaats. Geef ook aan voor welke periode(s) je je graag inschrijft. (Varende Broedplaats I, Varende Broedplaats II of allebei). Na je aanmelding zul je alle nodige informatie over het project ontvangen. Er is beperkt plek dus wees op tijd!

Eindeloos Eiland Festival Residenties 

De Varende Broedplaats werkt samen met Kunstcrew van Eindeloos Eiland Festival Residenties om samen mooie maakprojecten voor jongeren in Zeeland te ontwikkelen in de lente en zomer van 2024! Mocht je nou niet genoeg krijgen van kunst maken  dan kun je je ook nog inschrijven voor het Kunstcrew traject van Eindeloos Eiland Festival.

Dit project wordt ondersteund door de Zeeuwse gemeenten en de provincie Zeeland, het Cultuurfonds, VSBfonds en Frits Lensvelt stichting.