Top

BnB in de bovenkooi

In de bovenkooi is een gezellige B&B in het scheepsruim van onze Tjalk. Ons schip ligt midden in de haven van Zierikzee. Langs onze lig plek aan het Luitje is het overdag een komen en gaan van zeilschepen en mosselkotters. Aan bakboord heeft u een mooi uitzicht over de haven met haar oude huisjes, aan stuurboord ligt het bolwerk en een van de oude molens van Zierikzee. In de zomer scheren zwaluwen over en wordt u wakker met het geluid van de meeuwen: u bent aan boord van een echt schip!

Er is een gezellige bedstee voor één of twee personen, er zijn twee- en zespersoons hutten dus u kunt ook met het hele gezin aan boord slapen. Douche en overig sanitair is aanwezig en u kunt gebruik maken van het gezellige leefruim.

In de Bovenkooi is vernoemd naar een van de boeken van de door ons bewonderde schrijver Maarten Biesheuvel (overleden in de zomer van 2020). Samen met de tweedehands boekwinkel ‘Boven het Dal’ te Zierikzee zorgen wij ervoor dat er altijd genoeg leesvoorraad aan boord aanwezig is en staan wij garant dat het boek ‘In de Bovenkooi’ altijd beschikbaar is. Want wie wil nu niet na een dag zeilen nog even een stukje ‘Bies’ lezen en dan de bovenkooi in kruipen?