Top

Muziek in de zeilen

Naast het zeilen heeft Wiebe een andere passie: Muziek. Met het project Muziek in de Zeilen komen deze passies bij elkaar.

Vrijbuiter organiseert in de zomer muzikale zeilavonden: U kunt meevaren met een avondtocht op de Oosterschelde, tijdens deze tocht geniet u van een (akoestisch) liveconcert. Deze tochten zijn van 18:30 tot 21 uur. We zijn voor deze tochten een samenwerking aangegaan met het lokale poppodium van Zierikzee: Brogum. Klik op de data in de agenda en kijk welke acts er komen spelen. Reserveren kan ook via de agenda!

 

Naast de avondtochten met Muziek in de Zeilen doen we een aantal maal per jaar een muzikale zeilzwerftocht, een tour over het water met verschillende bands en artiesten aan boord. Overal waar we komen wordt er muziek gemaakt, midden op het water, in sluizen en daar waar we aanleggen, bij terrasjes aan het water, of lokale podia.

In 2021 voeren we met de Zaanse fanfarepunkband de Kift door Nederland. In 2022 ondernamen we een tour door Zeeland en België met theatergroep Zurock en de Antwerpse zeemansband Handkerchief. We voeren een korte tour met De Kift (dit keer nog verder zuidwaarts) en zeilden met het muzikale collectief Legiana van noord- naar zuid Nederland. In 2023 voeren we twee keer een ‘sluizentour’ door Zeeland, met de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht en met Legiana Collective.

In 2024 touren er nog meer bands met de Vrijbuiter: In april de Transit Turtles, in mei Tutti Saxi, in juni AcquAria (van Amsterdam naar Zierikzee), begin juli Morjak, half juli orkest Tegenwind (met een sluizentour door Zeeland) en eind juli Skelectief (van Goes naar Harlingen).

 

ITALIA A GONFIE VELE  – ITALIË VOOR DE WIND Met jou zal ik vertrekken

18-21 juni 2024 kun je meezeilen met een driedaagse reis waarbij de Zuid-Italiaanse cultuur en de Nederlandse samensmelten op deze meer dan 120 jaar oude platbodem. Dans op de muziek van de band AcquAria terwijl we 18 juni ’s nachts door Amsterdam varen. Zierikzee is de eindbestemming, we doen Gouda en Willemstad aan. Onderweg kun je genieten van een heus cultuur- en entertainmentprogramma met muzikanten en performers, verhalenvertellers en chef-koks die Italiaanse culinaire hoogstandjes, voorstellingen en verhalen zullen presenteren.

Je kunt drie nachten en dagen meezeilen voor 300 euro, inclusief overnachten, entertainment, eten en drinken. Het is ook mogelijk voor 100 euro mee te zeilen op één van de volgende etappes.

  • Vertrek uit NDSM Amsterdam op 18 juni om 22.30 uur, aankomst in Gouda 14:00 uur, in de middag van 19 juni.
  • Vertrek 20 juni uit Gouda om 9:00 uur in de ochtend, aankomst in Willemstad om 17:00 uur.
  • Vertrek 21 juni vanuit Willemstad om 6:00 uur in de ochtend, aankomst in Zierikzee om 15:00 uur. (Mits er nog bedden beschikbaar zijn is het mogelijk de avond van te voren aan boord te komen en aan boord te overnachten.)

In samenwerking met Istituto Italiano di Cultura di Amsterdam