Top

Sail a Future

Sail a Future is een organisatie die samen met kinderen, zeilers en kunstenaars scheepszeilen beschildert. Kinderen schilderen en schrijven hun gedachten over de toekomst van onze planeet en de oceanen op de afgedankte zeilen. Deze zeilen varen de wereldzeeën over. Zo worden kinderdromen gedragen door de wind. Later worden van deze beschilderde zeilen tassen gemaakt. Zo worden de berichten van de kinderen teruggelezen op de boodschappentassen. Het worden dromendragers. De afgedankte zeilen zijn getekend door wind, regen en zeezout, door leven, liefde en hoop. Met het beschilderen en het hergebruik, komen ze niet als afval in het milieu terecht.

De tassen worden tevens gevuld met groen vervoerde fairtrade producten en verkocht als kerstpakket. Met de opbrengst van deze kerstpakketten kunnen een deel van de toekomstdromen van de kinderen waargemaakt worden

Sail a Future en Vrijbuiter waren in het voorjaar van 2021 al met elkaar in aanraking gekomen: terwijl de gehele chartervloot stil lag voer Vrijbuiter met gekleurde zeilen van Sail A Future door de randstad om vracht te bezorgen. Nederland was nog half in lockdown en overal langs het water kreeg het schip overweldigende reacties; Eindelijk gebeurde er iets positiefs in tijden van Covid.

In Maart 2022 hebben we de samenwerking naar een hoger plan getild. Vrijbuiter heeft haar hoofd-set aan zeilen ter beschikking gesteld om te laten beschilderen door kinderen en kunstenaars in Zeeland. Tot dan toe werden alleen afgedankte zeilen gebruikt maar Vrijbuiter vaart met haar gekleurde zeilen als hoofd-ambassadeur van Sail a Future rond door Nederland en België.