Top

Vrachtvaart onder zeil

We hebben veel ervaring opgedaan in de vrachtvaart onder zeil. Wiebe was al kapitein van de Tres Hombres en voer met dit schip vele malen over de Atlantische oceaan. Naast dit schip hebben we ook onder de Fairtransport vlag gevaren op de Brixham Trawler Nordlys (waar we zelfs op trouwden!). We haalden onder andere wijn en olijfolie uit Spanje; cacao, koffie en rum uit de Cariben en gedroogde vis uit Noorwegen. Naast Fairtransport zijn we betrokken (geweest) bij groene vrachtorganisaties Timbercoast, Hawila en werkten we samen met EcoClipper.

En nu is het tijd om naast het groene vervoer over zee ook binnen Nederland de vrachtvaart onder zeil weer op gang te helpen. Mensen willen steeds meer weten waar hun voedsel vandaan komt en de biologische markt leeft op als nooit tevoren. Vrijbuiter is een schakel tussen consument en producent en verbindt daarnaast ook groene producenten onderling.

We varen elk jaar een aantal vrachtexpedities. Soms zijn de opdrachtgevers festivals die bijvoorbeeld hun bier of wijn per zeilschip willen laten leveren. Daarnaast vervoeren wij vracht voor bedrijven en particulieren.

We kunnen tot 30 ton vervoeren op onze tjalk en dit gaat op de oude manier: De oude laadluiken kunnen open zodat met de hand of met behulp van onze gaffel stukgoederen in en uit geladen kunnen worden.

Vrachtvervoer is ook prima te combineren met een bedrijfsuitje! Een groene lading wordt aan boord genomen, onder zeil vervoerd, en vervolgens weer uitgeladen.  En wat is er nu mooier dan een vracht zelf zonder uitstoot te vervoeren: dit is de perfecte teambuilding.

Vanaf het seizoen 2023 hebben wij een elektromotor aan boord die zo veel mogelijk zal worden aangedreven door zonne-, wind- en waterenergie, zodat we ook in sluizen en bij het in en uit varen van havens volledig co2 neutraal zijn.

Bij verschillende vrachtexpedities is het mogelijk mee te varen als opstapper.

Voor vrachtprijzen en opstapmogelijkheden kunt u mailen naar: info@vrijbuiterzeilen.nl