Top

Maten van Vrijbuiter

Naast dat wij enthousiaste zeilers zijn, vinden wij het ook belangrijk dat er samen als groep wordt gewerkt aan boord. De schipper en maat zijn verantwoordelijk voor de sfeer die dan weer uitmondt in een goede groepsdynamiek.

Geïnteresseerden met enthousiasme voor het zeilen vroegen wij aan het begin van het seizoen mee te varen tijdens onze zogenaamde matenweekenden. Tijdens deze matencursussen leren wij de basics van het zeilen op platbodemschepen.

Als maat kun je doorleren om schipper te worden en dit gaat zoals het vroeger ook ging: van voor de mast stapje voor stapje naar achter de mast. Doordat we veel contacten hebben is er voor onze maten een goede doorstroommogelijkheid naar andere zeilschepen binnen en buiten Nederland. Ook hebben we contact met de Enkhuizer Zeevaartschool. Deze bijzondere school staat in hoog aanzien in binnen en buitenland: Een kleurrijke zeilschool waar men alles kan leren over de zeilende beroepsvaart.

Wij hopen door matencursussen te geven en het vak van de scheepsmaat serieus te nemen dat er een community van enthousiastelingen ontstaat rondom ons schip. Hierdoor hebben wij altijd een enthousiaste en kundige bemanning en kunnen wij alles uit ons schip halen.