Top

Wiebe en Suzan

Wiebe is schipper aan boord van Vrijbuiter. Hij groeide op in Zeeland en vaart al achttien jaar met  de chartervloot door Nederland, vooral in de Zeeuwse Delta. Acht jaar geleden besloot hij zijn horizon te verbreden en begon hij met zeezeilen. Dit deed hij met de schepen van o.a. Fairtransport. Deze schepen vervoeren onder zeil door heel Europa en Zuid- en Midden Amerika goederen die men thuis niet zelf kan produceren. Daarnaast voer Wiebe met het Masterskip project. Een project dat met jongeren over de oceaan vaart, ze meer van de wereld laat zien en ze het eeuwenoude zeemanschap van de grote klippers bij leert. Naast het varen is Wiebe muzikant en leest en schrijft hij zo veel mogelijk.

Suzan vaart mee op Vrijbuiter wanneer ze kan, maar zal zich vooral op de achtergrond met het bedrijf bezig houden. Zo ontwierp ze het logo, zorgt ze voor de catering en neemt ze een deel van de organisatie op zich. Suzan groeide op in Alkmaar en studeerde aan de Willem de Kooning kunstacademie in Rotterdam. Hierna fietste ze in een jaar vanaf Rotterdam naar Zuid Afrika. Later reisde ze ook per zeilboot, zo voer ze met Wiebe op de Tres Hombres in zes maanden naar de Cariben en terug. Naast de Vrijbuiter werkt ze graag in de tuin en zorgt ze voor de kinderen Warre en Nola.

Wiebe en Suzan hebben een sterke band met elkaar en met de zee. Wiebe voer elke jaar wel een paar keer de oceaan over maar toen Suzan in verwachting raakte van onze zoon Warre, was het besluit genomen: professioneel zeilen blijven ze doen maar liever dicht bij huis. Ze besloten een platbodem te kopen  zodat ze hun kennis en ervaring kunnen inzetten in hun eigen bedrijf.

Ondertussen wonen Wiebe en Suzan met hun zoon Warre en dochter Nola op een Zeeuwse klipper (de Volja Mare) in de haven van Middelburg. In de winter liggen de Vrijbuiter en de Volja Mare naast elkaar in Middelburg. In de zomer vaart de Vrijbuiter vanuit Zierikzee.