Top

Muziek in de zeilen

Naast het zeilen heeft Wiebe een andere passie: Muziek. Met het project Muziek in de Zeilen komen deze passies bij elkaar.

 

Vrijbuiter organiseert in de zomer muzikale zeilavonden: U kunt meevaren met een avondtocht op de Oosterschelde, tijdens deze tocht geniet u van een (akoestisch) liveconcert. Deze tochten zijn van 18:30 tot 21 uur.

We zijn voor deze tochten een samenwerking aangegaan met het lokale poppodium van Zierikzee: Brogum. Klik op de data in de agenda en kijk welke acts er komen spelen. Reserveren kan ook via de agenda!

Naast de avondtochten met Muziek in de Zeilen doen we een aantal maal per jaar een muzikale zeilzwerftocht, een tour over het water met verschillende bands en artiesten aan boord. Overal waar we komen wordt er muziek gemaakt, midden op het water, in sluizen en daar waar we aanleggen, bij terrasjes aan het water, of lokale podia.

 

Muziek in de zeilen 2021: We voeren met de Zaanse fanfarepunkband de Kift door Nederland. De Kift speelde op het dek terwijl Nederland nog half in Lock Down was. De tour over water ging van Hoorn via Haarlem, Zaandam, Amsterdam, Gouda, Rotterdam, Dordrecht naar Zierikzee: Een unieke samenwerking waar veel over geschreven is en mooie samenwerkingen en vriendschappen uit voort kwamen!

Muziek in de zeilen 2022: In juli ondernamen we een tour door Zeeland en België met theatergroep Zurock en de Antwerpse zeemansband Handkerchief, een korte tour met De Kift (dit keer nog verder zuidwaarts) en in augustus een tour met het muzikale collectief Legiana van noord- naar zuid Nederland.

Voor Muziek in de zeilen 2023 staat twee keer een vijfdaagse ‘Sluizentour’ door Zeeland op de planning. In juli klinken de swingende klanken van de Fanfare van de Eerste Liefdesnacht over het water. In augustus laten we Zeeland kennismaken met de folkmuziek van Legiana Collective.

 

Kijk in de agenda waar en wanneer de muziek klinkt. Reserveer of ga gewoon langs het water staan om de muziek in de zeilen op te vangen!