Top

Muziek in de zeilen

Naast het zeilen heeft Wiebe een andere passie: Muziek. Met het project Muziek in de zeilen komen deze passies bij elkaar.

 

Vrijbuiter organiseert in de zomer ook muziek zeilavonden: U kunt meevaren met een avondtocht op de Oosterschelde, tijdens deze tocht geniet u van een (akoestisch) liveconcert. Deze tochten zijn van 18:30 tot 21 uur.

We zijn voor deze tochten een samenwerking aangegaan met het lokale poppodium van Zierikzee: Brogum. In Mei en Juni kan er bijna elke Donderdag en Zondag genoten worden van twee uur live muziek met zonsondergang op het water. Klik op de data in de agenda en kijk welke acts er komen spelen. Reserveren kan ook via de agenda!

Naast de Muziek in de Zeilen avonden doen we een aantal maal per jaar een muzikale zeilzwerftocht, een tour over het water met verschillende bands en artiesten aan boord. Overal waar we komen wordt er muziek gemaakt, midden op het water, in sluizen en daar waar we aanleggen, bij terrasjes aan het water, of lokale podia: Muziek in de zeilen.

 

Muziek in de zeilen 2021: We voeren met de Zaanse fanfarepunkband de Kift door Nederland. De Kift speelde op het dek terwijl Nederland nog half in Lock Down was. De tour over water ging van Hoorn via Haarlem, Zaandam, Amsterdam, Gouda, Rotterdam, Dordrecht naar Zierikzee: Een unieke samenwerking waar veel over geschreven is en mooie samenwerkingen en vriendschappen uit voort kwamen!

Voor Muziek in de zeilen 2022 staat in de planning:

  • Een tour door Zeeland en België in Juli met het theatercircus Zurock en de Antwerpse zeemansband Handkerchief.
  • Een korte tour met De Kift dit keer nog verder zuidwaarts…
  • In Augustus een tour met Legiana door Nederland.

 

Kijk in de agenda waar en wanneer de muziek klinkt. Reserveer of ga gewoon langs het water staan om de muziek in de zeilen op te vangen!